G6pd tu apa

G6pd tu apa

Apa g6pd tu

@G6pd tu apa

G6PD deficiency Satu topik yg simple je for me. Tapi selepas bertemu 3-4 patients yg masih confuse, saya decide untuk g6pd tu apa berkenaan topik ni. G6PD ialah satu daripada enzim yang menjaga keutuhan dinding sel, daripada serangan pengoksidaan oxidative damage. Pagar konkrit sekeliling rumah kita perlukan, katalah 20 beg simen. Tapi, budget kita tak cukup. So, kita beli 7 beg sahaja. Jadi, tukang akan guna pasir lebih, untuk bina pagar yang sama. So, pagar konkrit kita tu, tak kuat lah.

Boleh la guna untuk halang lembu 2-3 ekor. Tapi kalau segerombolan lembu datang menyerbu, memang tak tahan la pagar...

Get updated G6pd tu apa

Laman ini tidak mempunyai jawapan kepada semua masalah kesihatan dan perubatan yang dialami. Jawapan kepada masalah umum mungkin tiada kaitan langsung dengan keadaan kesihatan anda. G6PD Glokosa - 6 g6pd tu apa Fosfat Dehidrogenase merupakan sejenis enzim keturunan yang terdapat di dalam sel darah merah manusia. Kekurangan enzim ini boleh memusnahkan apabila terdedah kepada jangkitan, ubatan tertentu ataupun makanan.

Apabila sel darah merah tidak lagi mampu mengangkut oksigen dengan berkesan ke seluruh tubuh, keadaan dikenali sebagai anemia hemolytik muncul. Tambahan kepada anemia hemolytik, seseorang yang kekurangan G6PD boleh menjangka beberapa manifastasi klinikal pada keadaan mereka. Kekurangan deficiency G6PD bukanlah satu...

Added tags related to G6pd tu apa

  • G6PD, kacang parang & wanita hamil
  • G6PD Deficiency Foods To Avoid List
  • AKU ADALAH AKU !!!: APA ITU G6PD??
  • BAHAYA DAN PANTANG LARANG PENYAKIT G6PD
  • Kenali Penyakit Anak