Ais kepal cik ana

Ais kepal cik ana

Cik ana kepal ais

@Ais kepal cik ana

Selalu nak buat biskut takut tak jadi, Ada yang boleh buat kek tapi tak pandai buat bisku dan begitu juga sebaliknya. Tapi tak salah pun kita mencuba.

Akak baker dulu kali pertama belajar buat kek butter. Alhamdulillah, BANTAT keknya hahaha. Teknik teknik ni semua bukan boleh dipelajari dalam masa satu jam. Semua ni memakan masa yang lama melalui pengalaman sendiri. Dah rasa expert baru boleh menderhakakan resepi ikut suka. Kalau masih was was jangan dicuba nanti nangis dibelakang pintu lepas tu insoff tak nak buat biskut ais kepal cik ana. Antara tip-tip mudah ialah: 1. Gunakan "pure butter" atau mentega...

Get updated Ais kepal cik ana

Mungkin ada yang tak tahu ais kepal ni macam mana. Ketul ais yang disagat, dibentukkan bulat macam bola, saiz yang sesuai untuk letak atas tapak tangan. Lepas tu diletakkan atas kertas suratkhabar yang dipotong segiempat kecil kurang eloklah untuk kesihatan. Nak menikmatinya, macam makan ais krim kon tu - jilat, sedut dan gigit-gigit kecil. Kami yang tamat kelas lebih kurang pukul 12 tengah hari, tak larat nak tunggu hingga pukul 2 lebih.

Dalam perjalanan singgah kat warung dan beli ais kepal. Duit tambang 5 sen tadi digunakan untuk beli ais kepal. Ais kepal habis Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Terima kasih...

Added tags related to Ais kepal cik ana

  • AdArNadzMieLyssa: Ais kepal Choco Lava..
  • Ais Kepal Milo Viral Di Pak Ayop Tip Top Corner Pantai Dalam
  • Life is complicated: Teknik paling mudah untuk biskut yang sedap dan rangup : Asas
  • 5 Makanan Best Kegemaran Ramai Rakyat Malaysia Yang Patut Dicuba
  • Terang Terang Tanah