Bercucuk tanam

@Bercucuk tanam

Ya itu dia, tajuk macam lah aku ni pro wkwkwkkw! Well, aku beginner dalam bidang cucuk tanam ni so aku rasa layaklah aku untuk kongsi dengan beginners lain mengenai apa yang aku belajar dari pengalaman aku sendiri. Kita bercucuk tanam dari bawah bersama2. Kalau ada yang pro nak ajar aku, takde masalah. Kita kongsi2 ilmu ye dak. Pe2 pun, nampaknya aku kena la buat kategori baru untuk blog ni iaitu kategori Gardening. Aku memula tahun lepas, sibuk bela succulents sebab time tu aku pikir aku nak ada kehijauan di rumah ni tapi at the same time, aku tak perlu rasa...

Get updated Bercucuk tanam

Secara asasnya, berkebun merupakan aktiviti yang sangat berguna untuk anak-anak yang masih kecil. Kanak-kanak adalah kumpulan yang jenis cepat belajar melalui aktiviti yang mereka lakukan. Jadi, berkebun adalah aktiviti yang sihat dan berguna untuk mereka. Bercucuk tanam bersama anak adalah aktiviti menyeronokkan! Cuba anda luangkan sedikit masa dengan mengajak anak-anak berkebun dan bercucuk tanam, sama ada menanam sayur-sayuran ataupun tumbuhan hiasan seperti bunga-bungaan. Foto Kredit : Ada berbagai jenis tanaman yang boleh ditanam mengikut kesesuaian ruang.

Hal ini tentunya idea yang bagus terutama bagi keluarga yang tinggal di tengah bandar dan sempit seperti rumah pangsa atau apartment. Jika rumah anda...

Added tags related to Bercucuk tanam

  • Bercucuk Tanam di Rumah
  • Bercucuk Tanam: Perkembangan Trend Terbaru Di Malaysia
  • Nak BERCUCUK TANAM Kena Ada Hari
  • 6 Cara Bercocok Tanam Hidroponik Bagi Pemula di Rumah
  • Hobi Baru Saya Bercucuk Tanam ~ Emme Marina