Mee urai

Mee urai

Urai mee

@Mee urai

Kali ni Maha ada satu lagi mee yang boleh memberikan kelianan dalam masakan buka puasa korang. Mi Urai adalah produk keluaran daripada negara jirang Indonesia yang diimport ke Malaysia oleh Autzon Distribution M Sdn. Produk mee ni ada logo Halal daripada Majelis Ulama Indonesia iaitu badan Halal luar negara yang diikritaf oleh JAKIM.

Jadi tak perlu rasa was-was nak cuba sebab tu Maha berani gunakan mee ini. Tapi dua mee ini tiada beza dari segi rasa ia lebih lembut kalau direbus lebih sikit dan kalau rebus sekejap ia akan jadi rasa seperti pasta yang kenyal. Mee ini bukan sahaja boleh...

Get updated Mee urai

Mee Telur Kering aka Mee Urai versi flat. Saya jarang beli mee kuning basah. Sesekali beli juga mee kuning brand Gardenia tu. Cuma lebih banyak beli mee jenis kering sebab senang nak simpan dan nak buat stok. Untuk elakkan jemu,beli la mee kering aneka versi.

Ada mee kering macam megi tu. Boleh la goreng mee kering. Paling tak ada sangat rencahnya,selalunya sosej la dihiris sebagai penggnti ayam atau daging. Hitam- hitam tu daging sate sebenarnya.

Anak bujang tu belanja sate untuk dinner. Dibelinya banyak sate daging. Saya memang lebih suka sate daging berbanding ayam. Nampak sate yang dibelinya besar-besar ketulan...

Added tags related to Mee urai

  • Mee Goreng Azie Kitchen Versi Dengan Telur
  • Mi Urai Membuatkan Resipi Masakan Berasas Mee Lebih Lembut Dan Enak Bangat
  • Resipi Mee Urai Carbonara oleh Ruziha Aljunid
  • Honey Prawn Mee
  • namakucella: MEE URAI GORENG